Kako možete pomoći svom partneru

Problemi vašeg partnera s erekcijom vjerojatno imaju utjecaj na vaš odnos. Kada osjetite da vaš partner možda izbjegava intimnost, prvo pokušajte naći što je uzrok toga.

Educirajte se o erektilnoj disfunkciji (impotenciji) i opcijama u liječenju. Vi i vaš partner se morate složiti u vezi najbolje opcije u liječenju za oboje, kako biste poboljšali vaš seksualni život.

Otvoreno razgovarajte o problemima sa svojim partnerom. Pod pretpostavkom da nije jednostavno razbiti led i početi takav razgovor, ovdje je nekoliko naputaka za vas:

  • Pažljivo odaberite ispravan trenutak za počinjanje razgovora. Ključno je da ste oboje opušteni te imate dovoljno vremena za razgovor.
  • Ne čekajte da on počne razgovor.
  • Podsjetite ga da je erektilna disfunkcija (impotencija) čest poremećaj, koji se može uspješno liječiti.
  • Neka zna da nije sam i da ćete pokušati riješiti ovaj problem zajedno.
  • Podsjetite ga na važnost posjeta liječniku. S obzirom da erektilna disfunkcija (impotencija) može biti izazvana opasnom osnovnom bolešću, ključno je učiniti rani pregled.
  • Ponudite da mu se pridružite prilikom posjeta liječniku.

Ohrabrite svog partnera
Problemi s erekcijom mogu imati težak negativni utjecaj na povjerenje i samopoštovanje vašeg partnera; oni također mogu inducirati strah, anksioznost, osjećaj otuđenja i depresiju – od čega sve može utjecati na kvalitetu vašeg odnosa. Izrazite podršku i razumijevanje, jer će to pomoći vašem partneru u bržem rješavanju problema, osobito ako je njihov korijen u psihološkim uzrocima.

Pokažite osjećaje i ljubav
Pokažite osjećaje i ljubav u svakom trenutku. Čak iako njegov problem može također utjecati na vas, budite puni ljubavi i strpljenja. Mali znakovi ljubavi, kao što su neočekivani poljubac, zagrljaj, dodir ili masaža, uvelike će pomoći vašem partneru da se opusti i ukloni strah od vašeg preispitivanja njegove muškosti. Ovo će mu olakšati da ponovno uživa u intimi, ponovno zadobije povjerenje i ojača volju za rješavanje svojih problema.

Ne krivite sebe i nemojte ništa pretpostavljati
Žene često krive sebe i traže greške na svom tijelu kada njihovi partneri počnu izbjegavati intimnost. Ovo može dovesti do toga da žena ima slabo samopoštovanje, osjećaj otuđenosti i depresiju, što stvara daljnju podjelu u odnosu. Takvi osjećaji su često neosnovani, jer pravi razlog za izbjegavanje intimnosti može ležati u erektilnoj disfunkciji. Otvoren razgovor je, stoga, vrlo važan za oba partnera.

Donesite zajedničku odluku za liječenje
Najbolje liječenje je ono za koje se oboje složite da može poboljšati kvalitetu vašeg seksualnog života.

za njo Razgovarajte s liječnikom o Vašem problemu erektilne disfunkcije
Krka, d. d.

Sva prava pridržana. Krka, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto