Je li točno?

Erektilna disfunkcija je neizbježan dio starenja pa se s tim treba pomiriti.

Netočno!
Rizik od razvoja erektilne disfunkcije povećava se s dobi i povezan je s procesom starenja, ali to ne znači da se osoba s tim treba pomiriti. Danas je dostupno nekoliko metoda liječenja erektilne disfunkcije koje omogućavaju uživanje u seksualnom životu i u starijoj dobi.

Erektilna disfunkcija je problem psihičke prirode.

Netočno!
Erektilna disfunkcija izazvana je organskim uzrocima u 80% slučajeva, a samo u 10% slučajeva uzroci su psihološki.

Problemi s erekcijom su razlog za brigu.

Točno!
Problemi s erekcijom moraju se shvatiti ozbiljno. Erektilna disfunkcija negativno se odražava na ljudsko samopouzdanje, kvalitetu života i sam odnos. Također je često rani znak neke teže bolesti (npr. kardiovaskularna bolest ili dijabetes).

Postoji rješenje za probleme s erekcijom.

Točno!
Liječenje većine bolesnika s erektilnom disfunkcijom je jednostavno. Dokazano je da liječenje sildenafilom učinkovito ublažava simptome. Njegovo brzo djelovanje i sigurna primjena znatno poboljšavaju seksualni život bolesnika.

Muškarci mlađi od 40 godina nisu izloženi riziku od erektilne disfunkcije.

Netočno!
Iako je erektilna disfunkcija češća u starijih muškaraca, ona može pogoditi muškarce svih dobi, tim više što su u mlađih muškaraca sve učestalije bolesti koje mogu utjecati na razvoj erektilne disfunkcije, npr. dijabetes, hipertenzija i kardiovaskularne bolesti.

Samo lijekovi koje propisuje liječnik su pogodni za liječenje erektilne disfunkcije.

Točno!
Lijekovi na recept koje vam je propisao liječnik dokazano su učinkoviti i sigurni. Ne postoje prirodne tvari i dodaci prehrani čija je učinkovitost dokazana u liječenju erektilne disfunkcije. Proizvodi u slobodnoj prodaji nemaju zajamčenu sigurnost.

Erektilna disfunkcija pogađa samo muškarce.

Netočno!
Erektilna disfunkcija često izaziva frustracije i nisko samopouzdanje u muškarca, što može dovesti do depresije i agresivnog ponašanja, a to se pak može negativno odraziti na odnos s partnericom te na obitelj, prijateljstvo i poslovne odnose.

Nakon uzimanja tablete nije se moguće riješiti erekcije.

Netočno!
Lijek nije učinkovit bez seksualne stimulacije (osjetilni stimulans, maštanje, ljubljenje, dodirivanje itd.). Kada nema seksualne stimulacije, erekcija izostaje ili brzo nestaje.

Razgovarajte s liječnikom o Vašem problemu erektilne disfunkcije
Krka, d. d.

Sva prava pridržana. Krka, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto